>Et fascinerende avvik

>VG postet idag en artikkel om “Gudfarens bibelkode“. Artikkelen i seg selv hadde ikke vært så ille om jeg ikke hadde lest orginalen. Orginalteksten handler om en mafiaboss som ble tatt fordi kodene han brukte var så enkle at de eneste du kunne forhindret fra å lese dem var små barn. Som korrekt er minner dette krypteringssystemet om såkalt Cæsar-substitusjon, der du flytter alle bokstavene ett eller flere steg fram eller tilbake, B kan bli til D, da blir C til E osv. sånn at OST kryptert blir QUV. Den utrolig innsiktsfulle artikkelforfatteren har koblet det faktum at en slik substitusjon tilskrives Cæsar med bibelen (eller var det DaVinci-koden?) og viser dermed at han verken har forstått den orginale artikkelen eller er i stand til å dikte med særlig stor fantasi. Gratulerer.

2 thoughts on “>Et fascinerende avvik

  1. >Hei der, Øystein :)

    Vet ikke om du bruker denne bloggen her lenger siden du ikke har skrevet her på en stund, men sender deg noen ord allikevel.

    Skal du ikke skrive her snart? Eller har du byttet til en annen blogg?

    M :)

  2. >Jeg har stort sett ikke funnet ting å skrive om. Jeg er litt usikker på hva jeg skal skrive, egentlig. Jeg har heller ikke følt at jeg har hatt noe publikum og da mister man litt interessen for å skrive.

    Jeg har en engelskspråklig blog som er litt mer personlig på LJ.

Comments are closed.