Til utbygger fra Helvete

Notat fra befaring i Strangebakken 12.08.2008

På oppfordring av eier er vi blitt bedt om å komme med en uavhengig uttalelse angående mulige feil eller mangler vedrørende leilighet i 1etg. i Stangebakken 6.

Vi besiktiget bad, vindu på soverom, vindu på stue og kjeller bod.

Konklusjon er som følger:
1. Bad – Hele gulvet må utføres på nytt.

Årsak til dette er at membran, påstøp/tykt lag med flise lim er løsnet fra underlaget. Vi tok opp en løs flis på badegulvet og under flisen var gulvet helt i oppløsning, vi plukket opp løse biter med avrettings masse / fliselim som knapt hang sammen med en råtnende membran duk. Det er ingen annen løsning enn å fjerne hele gulvet, for så og bygge opp ett nytt underlag for membran og fliser.

2. Vindu på soverom – hengsler må skiftes ut. Dersom dette ikke er mulig så bør hele vinduet skiftes.

3. Vindu på stue – dette er punktert og her må glass skiftes. Gjelder vindu lengst mot øst.
4. Kjeller bod – det ledes vann langs gulv og inn i bod. Vannet kommer fra ytterdør som er på utsiden av boden. Dette medfører fuktproblemer, på sikt også råteskader på bod vegger og inventar i bod. Løsning er og enten flytte bod til ett tørt sted i kjeller eller å utbedre inntrenging av vann. Det siste vil være det beste for fukt i denne del av kjeller vil forringe hele kjelleren.

Vår anbefaling er at selger av hus bringes på banen og det avtales tid for utbedring så snart som mulig. Spesielt baderom må utføres før konsekvenser blir enda større. Det må være klart for selger at alle kostnader vedrørende utbedring skal belastes selger.
Dersom ønskelig kan vi bistå med oppfølging av saken.

Til opplysing så kan vi også utføre analyser av lyd tekniske forhold, luft tekniske forhold, brann tekniske forhold og andre byggetekniske forhold vedrørende leilighet dersom dette er ett ønske fra din side. Eventuelle mangler og feil vil da kunne påberopes hos selger ettersom leiligheten er så godt som ny.

Når det nå har tatt fyren to måneder å få fingeren ut, så må han forvente slike eposter.

4 thoughts on “Til utbygger fra Helvete

  1. Jeg regner med du har kopiert teksten av befarer her? For her var det mange stygge særskrivingsfeil! Ellers så bør selgeren få på pungen med kald øse, men jeg regner med at utgiftene vil svi godt. Det er nok derfor han/hun ikke svarer på epostene….

Comments are closed.